Бурж Дубай - от днес и завинаги ще носи името "Бурж Халифа"

Обичате да пътувате? Или идва време за отпуска? Тук е мястото да попитате или споделите Вашите въпроси и впечатления.

Бурж Дубай - от днес и завинаги ще носи името "Бурж Халифа"

Мнениеот *Olelia* на Пон Фев 08, 2010 6:10 pm

Предлагам на вашето внимание един пътепис, публикуван от човек, посетил кулата 20 дни след нейното откриване. Определено не е бил впечатлен, но нека се насладим на снимките! :yes:
Пътеписът е на руски език, затова превода е правен от мен :yes:

Трудно е да се добереш до там, аз започнах опитите още докато бях на път на кораба. Отначало, положението беше много розово - петдесет дирхама, ако си резервираш посещение отрано и 100, ако дойдеш на място. На кораба започнаха да се правят списъци със желаещите. А да се запиша още с организирането на екскурзията беше невъзможно, тъй като кулата още не беше открита по това време. Действителността се оказа сурова - имаше толкова много желаещи да посетят сградата, че усещайки нещата, шейха набързо дигна и цените за посещение! Двеста дирхама, ако попаднем в кулата на място в ден, който е след края на екскурзията ми и 400 - ако искам днес! "Сто и тридесет долара!", - изсъсках аз и се бръкнах за парите...

Изображение

Първоначано трябваше да се наредя на Vip опашка на касата, все желаещи да се разделят с 400 дирхама....

Изображение

Оставих си раницата на гардероб и си купих билет. До тук с моята ВИП-ност. Оттук нататък се слях с тъплата.

Изображение

Дълги-предълги и тъмни коридори и ескалатори. И през цялото време рекламните плакати по стените те товарят с информация за това колко е яко всичко. Колко слона тежи кулата и какво количество футболни игрища можели да се остъклят с прозорците на сградата. Етапите на строителство и дати, макети и екрани...Започнах да подозирам, че всичко това не е просто ей така.

Изображение

Изображение

Изображение

След няколко минути успях да се добера до асансьора. Тук на всички задължително им се прави снимка на зелен фон.

Изображение

Изображение

Малко, асансьорче, само екраните с рекламни клипчета и арабска музика ми напомняха за това, че съм голям късметлия да съм тук. Даже и цифри за етажите нямаше, никъде!

Изображение

На мен ми беше провървяло - съвсем наскоро бяха отворили и балкона, а преди това посетителите можеха да гледат само през стъклото. На кой етаж бях и колко високо - не знам. Някъде в нета прочетох за височина от 400 и нещо метра, но в сградата никъде не е е отбелязано, а на сайта им дори и да има подобна информация е трудна за откриване.

Изображение

Над Дубай беше виснал смог - 70% от него се състои от циментов прах. Казват, че преди кризата било още по-зле.

Изображение

Изображение

Тук ще бъде шоуто на фонтаните. Нарочно останах вечерта, за да го хвана. Максимално протегнах ръце напред, за да успея да ги снимам.

Изображение

Изображение

Изображение

Задължителен кадър - какво има там горе?

Изображение

А отговорът е - Луната.

Изображение

Започна да мръква. Впечатления - никакви. Високо като в самолет. Само че, там при кацането някак изтръпваш, а тук никакво усещане. Ето най-красивия ракурс от 180 градуса панорама.

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Охраната ме повика, за да съобщи, че шоуто на фонтаните започва. Една крива струя, кръгчета тук-там, слаба зарибявка общо взето.

Изображение

След половин час се повтори същото, за около 30 сек. По-късно гледах същото шоу в YouTube - оказа се, че било 3 минути.

Изображение

Тук охраната се провикна: - Вижте, птица! Погледнах - беше гълъб. Сега знам със сигурност, че птиците могат да летят на височина половин километър.

Изображение

Разбира се, на изхода можете да си купите сувенири "AT THE TOP". На всички пише "Бурж Дубай", вместо "Бурж Халифа". Явно не са успели да поръчат нови. Слизам долу, а там ме чакат снимки на моята особа все едно на върха на сградата съм се снимал. Яснооо за какво бил зеления фон. Ама така мога да се нарисувам, при това безплатно и в Москва. Естествено, цената на снимките не беше включена в цената на билета......

Изображение

Можеше и без Фотошоп - нито ноща, нито отблясъците от стъклото щяха да ми попречат. Ето така, например:

Изображение

Изображение
Изображение
Аватар
*Olelia*
АдминистраторАдминистратор

Re: Бурж Дубай - от днес и завинаги ще носи името "Бурж Халифа"

Мнениеот nadine на Пон Фев 15, 2010 5:41 am

При мен не се виждат снимки :sad: Само надписа "Изображение". Проблема от мен ли е?
ИзображениеЖивотът е това, което ни се случва, докато правим планове за нещо друго!
Изображение
Аватар
nadine
eMOTION пристрастен

Мнениеот Mardinia на Пон Фев 15, 2010 9:43 am

nadine написа:При мен не се виждат снимки :sad: Само надписа "Изображение". Проблема от мен ли е?

И при мен не се виждат снимките :sad:
"Мечтата е птица, която кражи около въображението и действителността!"

Изображение
Аватар
Mardinia
eMOTION ангел-пазител

Мнениеот astonish на Пон Фев 15, 2010 10:57 am

Mardinia написа:
nadine написа:При мен не се виждат снимки :sad: Само надписа "Изображение". Проблема от мен ли е?

И при мен не се виждат снимките :sad:

:yes: :idontknow:
Изображение

Излъчвам радиация......но от сърце!
Аватар
astonish
eMOTION ангел-пазител

Мнениеот *Olelia* на Пон Фев 15, 2010 1:07 pm

Сранно защо се получи така? :idontknow: Ще видя какво мога да направя, снимките са много интересни иначе! :OK:
Изображение
Аватар
*Olelia*
АдминистраторАдминистратор

Мнениеот nadine на Пет Фев 19, 2010 6:39 am

Аз използвах бутона "Цитирай" от поста на Олето. Така взех адресите на всички изображения и си ги разгледах. След тази процедура, като влязох в темата всички снимки ми се заредиха и вече се виждат :idontknow: .

И да, интересни са. На мен ми харесаха. Винаги съм искала да отида в Дубай.
ИзображениеЖивотът е това, което ни се случва, докато правим планове за нещо друго!
Изображение
Аватар
nadine
eMOTION пристрастен

Мнениеот m_d_d на Чет Мар 18, 2010 11:31 pm

На всички почитатели на Дубай предлагам да разгледат още снимки от красивата сграда Бурж Дубай
m_d_d
eMOTION джуниър

Назад към Туризъм и пътешествия